AGVPSR iese din pescuitul sportiv. Definitiv!

Este de notorietate conflictul deschis între Federația Română de Pescuit Sportiv, titularul legal al acestei ramuri sportive „pescuit sportiv” și relicva comunistă Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România. Deși AGVPSR nu a făcut nimic pentru această ramură  sportivă, în afară de a spolia sportivii, și-a arogat ilicit acest drept. A mers până la a cere anularea actelor de recunoaștere ale Federației Române de Pescuit Sportiv, chemând în Instanța de judecată atât  federația, cât și Ministerul Tineretului și Sportului. Deși a pierdut toate cauzele (trei la număr) prin Decizii definitive și irevocabile, a continuat să păcălescă pescarii sportivi, amenințându-i că fără ei nu pot participa la Campionate mondiale, visul oricărui sportiv de performanță.

Consecventă în  respectarea Legii, federația a solicitat tot Instanței de judecată să-i facă dreptate. Astfel, printr-o acțiune în obligația de a face, Tribunalul București a admis solicitarea federației și a obligat AGVPSR să șteargă din propiul statut orice referile la activitățile sportive de pescuit sportiv. Hotărârea este definitivă, AGVPSR refuzând să utilizeze căile legale de atac, în termenul stabilit de Instanța de judecată.

Astfel se încheie ultimul episod privind pescuitul sportiv sub organizarea acestei hidre care voia monopolul asupra pescuitului și al vânătorii din România.

Soluția Tribunalului București poate fi accesată pe următorul link:

 

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000827722&id_inst=3

 

Președinte FRPS

Ștefan Popescu

 

PS Consecvenți stilului infracțional de până acum, se încearcă înființarea unei societăți organizatoare de evenimente sportive. Atrag atenția amatorilor că până și aceste SRL-uri trebuie să respecte legea. Iar sportivii care încă se mai lasă amăgiți de asemenea chilipirgii, își vor merita soarta.

 

Comments

 1. pacat ca este valabil doar pentru Bucuresti!

 2. popescu.stefan says:

  Aici vă contrazic. AGVPSR a fost așa de perversă că la Statutul propriu are o Anexă (nr.1) care se numește Statut cadru pentru asociațiile membre. La rândul lor, asociațiile județene și-au înscris în propriile Statute că se obligă să respecte Statutul AGVPSR. Păi atunci, dacă așa s-au obligat, să-l respecte așa cum a dispus Instanța de judecată.

 3. Sa inteleg ca nu mai platimi cotizatia anuala de pescuitla AGVPS??

  • popescu.stefan says:

   Nu ați fost niciodată obligați să plătiți cotizația la AGVPSR sau la asociațiile lor județene. Ați fost doar manipulați. Practicarea pescuitului recreativ/sportiv este un drept al tău, recunoscut și garanat de stat.

 4. Bun, atunci de ce percep aceasta taxa? Ce le spun eu daca ma gasesc pe garla si si-mi dau amenda? De ce trebuie sa aplic o schema judiciara, cand as putea sa ma bucur de un pescuit linistit, fara batai de cap. De ce nu se rezolva naibii chestia asta?

 5. Jean Scurtu says:

  FELICITARI STEFANE,PERSEVERENTA SI CUNOSTINTELE TALE A INVINS HOTII DE LA .A.G.V.P.S SI MA BUCUR NESPUS DE MULT
  Doresc succese frps -ul;ui condus de tine !!!

 6. Gabriel Tuchendrea says:

  Si as mai avea o intrebare care ma macina. Cei care pescuim de placere, pe rauri sau alte acumulari pe care dansii ”cumva si-au atribuit stapanire” facem parte tot din pescuitul sportiv sau doar pescuitul de competitie, concurs, etc??

 7. popescu.stefan says:

  Toți sunteți pescari sportivi. Pescarul recreativ a fost inventat prin OUG 85/2016, declarată neconstituțională de CCR.

 8. Gabriel Tuchendrea says:

  Ok. Practic, agvps ar trebui sa emita un permis asemeni celor ANPA, gratuite si eligibile pentru toti cei care doresc sa pescuiasca pe habitatele naturale din tara, mai putin Dunare, Delta si Marea Neagra!! Gresesc??

  • popescu.stefan says:

   Greșiți. Permisele trebuie emise de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură și eliberate de către aceasta sau prin asociațiile de pescari sportivi.

 9. Gabriel Tuchendrea says:

  Pai si asociatiile care sunt? Ca noi stiam de ANPA si AGVPS-uri..Altele care??

  • popescu.stefan says:

   Sunt o groază, numai că ANPA nu le face publice pe pagina lor de web. Încă vro 200 de asociații!

Speak Your Mind

*