ÎN ATENȚIA CLUBURILOR SPORTIVE ȘI AL ASOCIAȚIILOR SPORTIVE FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ

Federația Română de Pescuit Sportiv reamintește tuturor cluburilor sportive recunoscute și autorizate de MTS ca structuri sportive, că pentru a participa la Competițiile sportive oficiale naționale și internaționale, se pot afilia la federație, în condițiile stabilite de Legea nr. 69/2000 și a Regulamentului de aplicare al Legii aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 884/2001.

Federația intenționează pentru programul competițional 2020 organizarea competițiilor județene și regionale, ca etape de selectie pentru Campionatele Naționale organizate de federație,  în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare și funcționare al federației  și a Regulamentului de organizare și practicare a pescuitului sportiv din România, documente cu caracter de legiferare a activităților de pescuit sportiv din România.

Atenționăm că utilizarea denumirilor de Campionat județean, Campionat regional și Campionat național sunt denumiri ce nu pot fi utilizate de nici o entitate care își arogă organizarea unei competiții de pescuit sportiv cu caracter neoficial, acestea fiind drepturi exclusive ale Federației Române de Pescuit Sportiv. Utilizarea acestor denumiri va atragere răspunderea civilă, materială și penală a celor care le vor utiliza. Federația Română de Pescuit Sportiv va monitoriza toate activitățile desfăcâșurate pe ramura de sport pescuit sportiv la nivel național și va propune sancționarea organizatorilor acestora conform prevederilor Legii nr.69/2000 și a Normelor derogatorii prevăzute de OUG 23/2008, dacă aceștia nu dețin Licență de organizare și Autorizații, eliberate de Federația Română de Pescuit Sportiv. Este în interesul, atât al cluburilor sportive cât și a sportivilor de performanță, integrarea lor în sistemele competiționale oficiale, având în vedere că aceste activități sportive sunt susținute de către autoritățile publice locale și naționale, precum și de a putea beneficia de sponsorizări.

Condițiile de afiliere la federație pot fi consultate pe pagina web a FRPS, https://frpsc.ro/?s=afiliere+cluburi

 

Președinte FRPS

Ștefan Popescu

Speak Your Mind

*