În atenția Cluburilor Sportive afiliate.

Pe această cale, vă aduc la cunoștință faptul că s-a publicat în Monitorul oficial al României Ordonanța de Urgență nr. 38 a Guvernului privind modificarea Legii nr. 69/2000 – legea educației fizice și sportului.

În baza modificărilor aduse legii, finanțarea structurilor sportive se poate face prin cereri de finanțare adresate autorităților publice locale, în limita a 5% din bugetele locale.

Noutatea adusă legii este relația instituțională dintre sportiv și tehnicieni cu structura sportivă. Astfel, sportivii și tehnicienii vor încheia contracte de prestări servicii pentru activități independente, conform Codului fiscal. În acest sens, revin cu recomandarea către cluburile afiliate de a-și definitiva loturile de sportivi cu care să încheie contracte de prestări servicii în vederea participării la competițiile sportive oficiale și pentru a putea fundamenta cererile de finanțare către autoritățile publice locale.

Atrag atenția asupra faptului că sportivii trebuie să obțină Licența de pescar sportiv de la federație și să se declare ca prestatori de activități independente la organele fiscale.

Ștefan Popescu – președinte FRPS

Atașat OUG 38/2017

 

http://mts.ro/wp-content/uploads/2017/06/IMG-2.pdf

Speak Your Mind

*