Licențiere sportivi

Adunarea generală extraordinară a FRPS din data de 27 mai 2017 a aprobat prin Hotărâre modelul de licență, taxele de examinare și valoarea taxei anuale pentru vizarea acestora, anexă a Regulamentului de organizare și practicare a pescuitului sportiv din România..

Astfel, taxa de examinare este în cuantum de 150 lei. Viza anuală  se obține prin aplicarea unei taxe de 50 lei.

Cluburile sportive afiliate federației sunt rugate să comunice listele cu sportivii legitimați în vederea licențierii.

Pentru alte persoane care vor să obțină licența de pescar sportiv, acestea se pot adresa federației în acest sens cu o cerere, la care se adaugă o copie a Cărții de Identitate și dovada achitării taxei de licențiere.  Plata taxei de eliberare licență și viză anuală se face în contul FRPS IBAN RO71RZBR0000060013353493 deschis la Raiffaissen Bank, sucursala Alba Iulia.  Se va preciza pe Ordinul de plată:  Taxă eliberare Licență pescar sportiv, respectiv vizare Licență pescar sportiv. Adresa de contact: office@frpsc.ro.

În urma formulării  cererii, persoanele interesate vor primi bibliografia necesară și un număr de 3 (trei) teste, având următoarea tematică:

 1. Legislația relevantă privind pescuitul sportiv
 2. Statutul și Regulamentele federației
 3. Regulamentele internaționale privind pescuitul sportiv

În urma cumulării punctajului, se poate obține sau nu Licența de pescar sportiv. Persoanele admise vor fi înscrise în Registrul Național al sportivilor din organizarea Centrului Național de Cercetare pentru Sport din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

Atenționăm organizatorii de evenimente sportive pe apele publice asupra faptului că doar asociațiile constituite ca structuri sportive pot organiza competiții cu caracter sportiv, iar lipsa licențelor și a Autorizațiilor de funcționare intră sub incidența art. 64 din OUG 23/2008 și este încadrată ca infracțiune.

Ștefan Popescu – președinte FRPS

Comments

 1. Corbu Razvan says:

  Puteti fi mai explicit:
  Cum poate cineva care nu este inregistrat ca structura sportiva sa organizeze in eveniment sportiv ?
  Acest lucru este practic imposibil deoarece in eveniment sportiv se organizeaza doar de o entitate cu CIS, restul indiferent de ceea ce fac nu intra sub nici o incidenta de vreme ce pescuiesc conform legislatiei in vigoare stabilita de ANPA !
  Iar cand mentionati licente si autorizatii de functionare cred ca va referiti la cele cerute de MTS pentru inregistrarea ca structura sportiva ?

  O seara buna !

  • popescu.stefan says:

   Activități de pescuit sportiv pot organiza și persoane fizice autorizate sau juridice, care au ca obiect de activitate Codul CAEN 9319 – Alte activități sportive. Conform art. 64 din OUG 23/2008, lipsa licențelor și autorizațiilor legale este socotită ca infracțiune. Însăși art. 23(2) din OUG 23/2008 se referă la „beneficiarii dreptului de pescuit”, asociațiile de pescuit recreativ neexistând, cel puțin în acest moment. Și o să fie o problemă atribuirea zonelor de pescuit recreativ întrucât acestea nu aparțin ANPA, ci ANAR, iar pentru a putea efectua lucrările de investiții cerute de ANPA, trebuie să deții o formă de utilizare a acestora și autorizație conform art. 25 din Legea nr. 107/1996. Vezi și Anexa V, cap. II pct. 8 din OUG 107/2002.

Speak Your Mind

*