Regulament pescuit sportiv staționar CN 2017

Prezentul regulament prezintă regulile generale de desfășurare a Campionatului Național de Pescuit Sportiv, proba pescuit sportiv staționar.

Art. 1 Concurentii sunt obligati sa poarte echipamentul cluburilor la care sunt legitimați, pe toată durata comcursului.

Art. 2.Sportivii  pot pescui doar cu RUBEZIANA , MATCH, TELEMACH, VERGI cu o Pluta, un Carlig.

Art. 3 Nu sint admise cirlige cu momeala atasata (fir de par) ci doar intepata , indiferent de tipul momelii . Nu este admis pescuitul cu pasta sau orice alt ingredient care poate inlocui pasta .

Art. 4. Concurentii sunt obligati sa aiba juvelnic de minim 3,5 m și mincioc. La verificarea nadei, juvelnicul este obligatoriu să nu fie în apă.

Art. 5.Pestele care a intrat in standul vecin se depuncteaza doar daca a deranjat vizibil unul dintre concurenti .Detaliile se vor stabilii la sedinta tehnica.

Art. 6 Intrarea in standuri se face doar la orele stabilite (Primul semnal sonor)

Art. 7 In orele de pregatire nu este permisa nadirea

Art. 8 Nada este limitata la 20 litri, momeala vie la 2, 5 litri.

Art. 9. Nadirea grea este permisa doar dupa al doilea semnal sonor zece minute inaintea inceperii mansei. Nadirea de intretinere din timpul manselor este libera in limitele regulilor CIPS .

Art. 10 . La al treilea  semnal sonor incepe mansa.Durata acesteia este de 4 ore.

Art. 11 . Al patrulea semnal sonor semnalizeaza pescarilor intrarea in ultimele cinci minute ale mansei.

Art. 12. La al cincelea semnal sonor pescarii inceteaza pescuitul. Daca in momentul in care se semnalizeaza sfarsitul mansei pestele se afla in dril acesta punctează dacă nu este în contact cu apa. Dacă peștele este in apă, se eliberează.

Art. 13. Dupa incetarea pescuitului, concurentii isi pot strange lucrurile fara a umbla insa la juvelnic.

Art. 14. Este interzisa intrarea persoanelor neautorizate in standuri atat in perioadele de pregatire cat si pe parcursul manselor pana la cantarire. Cântărirea se face individual, în dreptul  standului  fiecărui sportiv.

Art. 15. Orice incalcare a acestui regulament poate atrage descalificarea concurentului vinovat, după o avertizare prealabilă
Art. 16 Puncteaza doar urmatoarele specii de pesti: CRAP, CTEN, CARAS, PLATICA, BABUSCA,OBLETE, RAPITORI.

La sedința tehnică, fiecare concurent va primi instrucțiuni scrise din partea organizatorului.

Prezentul regulament se completează cu prevederile statutului și regulamentele federației, precum si cu reglementările internaționale specifice probei de pescuit staționar.

Speak Your Mind

*