SCRISOARE DESCHISĂ

Domnului Guvernator al Băncii Naționale a României,  Mugur Constantin Isărescu

  –  Scrisoare deschisă –

               Stimate Domnule Guvernator,

 

Mă adresez dumneavoastră pe această cale, nu în calitatea de Înalt demnitar al statului român, ci în cea de calitate Președinte al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România, funcție în care ați fost reales (în lipsă) la Congresul din 30 mai  2015.

Nu vreau nici să vă aduc la cunoștință evenimente petrecute în timpul mandatului dumneavoastră cum ar fi de exemplu dizolvarea asociației pe care o conduceți  prin decizie definitivă și irevocabilă, prin care s-a constatat și nulitatea tuturor actelor asociației dintre anii 1991 și 2008, fără a exista o decizie de radiere din Registrul persoanelor juridice a Congresului AGVPSR. Despre aceste lucruri (cât și despre altele la fel de grave) îl puteți întreba pe cel delegat de dumneavoastră să vă reprezinte și care răspunde la  numele de Neculai Șelaru.
Ce vreau să vă scriu, este despre faptul că în baza unor decizii definitive ale Inaltei Curți de Casație și Justiție, asociația al cărei președinte sunteți, a pierdut dreptul de reprezentare la nivel național și internațional al pescuitului sportiv din România.

Față de aceste două decizii definitive și executorii, vă rog domnule președinte să convocați un Congres extraordinar al asociației și să faceți modificările statutare corespunzătoare. De asemenea să comunicați Confederației Internaționale de Pescuit Sportiv, încetarea calității de membru cu drepturi depline a AGVPSR, în conformitate cu prevederile art. 6 din Statutul CIPS.

Vă fac această solicitare, întrucât cei pe care i-ați desemnat să conducă asociația încearcă să eludeze deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție și să perpetueze o stare de fapt, care,  în ceea ce o privește pe AGVPSR a devenit ilicită.

Vă rog ca în atare situație să țineți cont și de Decizia Curții Constituționale a României nr. 156/1999 și care nici până acum nu a fost pusă în aplicare de către AGVPSR, deși este definitivă și obligatorie.

Am făcut acest demers public pentru că situația actuală a ajuns într-un punct critic, întrucât Federația Română de Pescuit Sportiv se află pusă în situația de a-i fi încălcate drepturile legitime. Iar singura cale de a ne proteja drepturile și interesele este de a ne adresa instituțiilor statului. Ori, pentru reprezentarea României în competițiile sportive oficiale internaționale asupra cărora avem drepturi exclusive prevăzute prin Legea nr. 69/2000, AGVPSR  continuă să trimită echipe reprezentative fără a fi autorizată în acest sens de către Ministerul Tineretului și Sportului, fapt care a pus federația să se adreseze Parchetului pentru a cerceta faptele sancționate de Noul Cod Penal. Ce vrem să vă facem cunoscut este faptul cu nu soarta AGVPSR ne interesează, ci faptul că sunt puși în situația de a fi condamnați sportivii care se lasă amăgiți de către persoane din conducerea AGVPSR că nu vor păți nimic. Acest lucru, nu poate decât să le aducă prejudicii, atât pe plan sportiv, cât și pe plan personal, pentru că nu este confortabil să suferi o condamnare penală pentru că nu cunoști legea sau te lași amăgit de alte persoane.

Este de altfel și sub demnitatea unei asociații care se consideră (deși legal nu este) că  este continuatoare a unor tradiții istorice. Este suficient să constatați cum niște nepricepuți (pentru a nu apărea numele AGVPSR ca organizator) , apelează la firme de organizare evenimente, în totală contradicție cu Legea.

Față de aceste precizări, vă rog domnule Guvernator să dispuneți punerea în aplicare a acestor Decizii irevocabile și executorii ale Inaltei Curți de Casație și Justiție.  Nu cred că se poate ajunge la situația  jenantă  încât să fim obligați să cerem punerea lor în executare prin executor judecătoresc  și, prin autoritatea cu care sunteți investit, veți proceda în conformitate cu prevederile legii și ale Deciziilor Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Primiți salutările mele cordiale!

Ștefan Popescu – președinte FRPS

Comments

 1. Razvan Corbu says:

  Asteptam sa publicati si raspunsul domnului Mugur Isarescu !

  • popescu.stefan says:

   În măsura în care va considera că este necesar să răspundă și dacă va dori acest lucru, o voi face. Oricum, ne vom întâlni la Parchet, unde va fi citat în vederea audierii în dosarul penal în care este cercetată activitatea AGVPSR.
   Pentru că, indiferent dacă îi place sau nu, este președintele acestei asociații, așa cum reiese din acest link:
   http://agvps.ro/despre/organe-de-conducere/
   Prin urmare, nu este președinte onorific așa cum zic unii, ci este chiar președintele acestei asociații. Cu responasbilitățile corespunzătoare cuprinse în statut.
   PS Scrisoarea a fost înaintată și pe adresa de e-mail a AGVPSR.

Speak Your Mind

*